Hayvancılık En Çok Hangi Bölgede Yapılır

Hayvancılık eski çağlardan günümüze kadar yapılan geçim kaynaklarındandır. Hayvan besleyiciliği yapılarak geçimler sağlanmıştır. İnsanlar ticaretlerini sahip oldukları hayvanlar doğrultusunda yaptı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık olarak ikiye ayrılarak günümüzde gelişen teknolojiden dolayı oldukça azalmıştır. Hayvancılık genelde köylülerin ve çiftçilerin uğraştığı alanlardır.

Büyükbaş Hayvancılık
Sığır, manda, öküz, dana, inek, katır gibi hayvanları kapsar. Ülkemizde büyükbaş hayvancılık Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılır. Bölgelerin iklimi ve ekonomik şartlarından dolayı yapılmaktadır. Tarıma elverişli bölgeler sayesinde yetişen bitkilerde hayvanlar için besi kaynağıdır.

Küçükbaş Hayvancılık
Koyun, keçi, tavuk, tavşan, kuzu gibi hayvanları kapsar. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılıp daha çok doğu bölgelerinde yapıldığı bilinmektedir. Karadeniz bölgesi başta olmak üzere doğu anadolu, iç anadolu gibi yerlerde çiftliklerde yetiştirilmektedir.

Ekonominin teknolojik olarak geliştiği yerlerde yapılmaz. Kırsal ve besi kaynağı bulunan yerlerde hayvanların ihtiyaçları sağlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir