Yağışların Tarımsal Faaliyetle İlişkisi

Tarımsal olarak faaliyetlerin devam ettirilmesi için en temel ihtiyaçlardan birisi yağış olmaktadır. Örneğin patlıcan yetiştiriciliği yapılırken yağmur gerekli olur. Devamlı olarak yağacak yağış sayesinde gübre, toprak ve tohum birbirlerine karışarak yetiştiriciliği yapılır olmuştur. Gerektiğinden fazla yağması durumunda ekimler çöp olarak kaybolup gider. Patlıcan üretiminde damlama şeklinde sulama yapılarak zarar görmesinin önüne geçilmektedir.

Örneğin yıl boyunca çay yetiştiriciliğinin yapılması için bölgenin yoğun yağış alması gerekir. Bölgelerimize göre uygun olan Karadeniz bölgesinde çay yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yağışların yağış aralıkları ve zamanlarına göre tarımsal olarak yetiştiricilikler belirlenerek doğru şekilde yapılabilmektedir.

Şeftali yetiştiriciliğinde dahi verim alınabilmesi için gerekli olan bol yağış olmaktadır. Düzenli ve bol yağış alan kesimlerde tarımcılığının yapılması bol verimli şeftalilerin üretilmesinin temelini sağlamaktadır. Çiftçiler ekim yapmadan önce yağış oranları ve toprak verimliliğine bağlı olarak yetiştirecekleri ürünleri seçerler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir