El Eli Yıkar İki Elde Yüzü Yıkar Anlamı

Toplumda bulunan her bireyin kendi görevleri vardır. Görevlerini yerine getirmeleri toplumsal düzeni sağlar, sıkıntıların ortadan kalkmasında etkili olur. Karşılıklı yardımlaşma, dayanışma içinde olmak sorunları çözer toplumsal birliği oluşturarak toplumu güçlü kılmaktadır. Birlikte olmak güç getirir, aşılmayacak yerler aşılır insanlar daha üstün medeniyete ulaşır.

Tek başımıza yapamayacağımız o kadar çok iş var ki bunların hepsinin aşımı için mücadele vermemiz gerekir. Hep birlik olursak eğer üstesinden geleceğimiz kesindir. Tek başımıza bir yere ulaşırken yeteneklerimiz güçlerimiz birleşince ulaşılmayan hedeflere ulaşarak rahata kavuşmamız kaçınılmaz olur.

Toplumları oluşturan insanların birbirlerine karşı yardımlaşma içinde olmalarıdır. Tek başımıza ekmek ustası olabiliriz ama lakin unu yapacak çiftçiler gibi değerli insanların olması gerekiyor. Birlikte olduğumuzda bir zincirleme iş paylaşımıyla birlikte işimizi doğru şekilde yapabilir ondan verim alabiliriz. El eli yıkar, iki el de yüzü yıkar atasözünün açıklaması üstte belirttiğim gibi anlamlı şekilde açıklığa kavuşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir