Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Panda Ne Yer? Nerede Yaşarlar

Sevimli canlılar olan pandalar genellikle ayılara benzetilmektedir. Pandalar kendilerine has türlere sahiplerdir. Aşina olduğumuz beyaz tüylerinin üzerinde beneklere benzeyen siyahlıklar vardır. Pandaları diğer canlılardan daha sevimli gösteren renkleridir. Ülkemizde hayvanat bahçelerinde gördüğümüz pandalar çok şirin ve tatlıdırlar. Pandalar ile iç içe yaşamasak dahi haklarında bilgi sahibi olabiliriz.

Pandalar ayılar gibi korkunç ve tehlikeli değiller. Cana yakın tavırları ile kendilerini sevdirmeyi başarmışlardır.

Çin ve Tibet ormanlarında yaşayan pandalar gün geçtikçe nesilleri tükenme noktasına gelmiştir. Türlerinin tükenmemesi için koruma altına alınmışlardır. Çin ve Tibet’te yaşayan insanlar için pandalar kutsal sayılmaktadır.

Pandalar genellikle bambu ile beslenirler. Yedikleri bambular ot olmaktadır. Günde 12 – 14 saat beslenmelerine harcarlar. Bambu filizleri ile yapraklarını tüketerek besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Çin ve Tibet’te bambulardan kereste imalatına başlanması ile pandaların besin kaynakları tükenmeye başlamıştır.

Yetişkin pandalar yaklaşık 1,5 metre uzunluğa sahiplerdir. Erkeklerin ağırlıkları 115 kilogram, dişilerin ağırlıkları 100 kilogramdır. Dişiler erkeklere göre daha küçüklerdir. Pandaların 25 santimetre uzunlukta kuyrukları vardır.